Den 30 oktober 2019.  Vilken Höst!

Höststädningen genomfördes den 26 oktober. TACK alla tappra som var ute i regnet och jobbade! Nu kan vi se fram emot vintern med vetskap om att  trädgårdsmöbler är väl omstoppade och att gräsmattan inte ruttnar under löven.

Bestämda styrelsemöten är den 27 november och den 18 december.
Ärenden (t. ex.ansökan om ombyggnad eller andrahandsuthyrning)  som ni behöver styrelsebeslut på måste lämnas in en vecka före det styrelsemöte ni vill ha ert ärende behandlat. 

Gemensam elanslutning enligt stämmobeslut 2017-05-10, är ett arbete som har påbörjats den 21 augusti 2019. Arbetet kommer att pågå i samtliga källare lite från och till.  Arbetena kommer att ske i elcentralrum h elskåp, inget arbete i lägenheterna. Vi väntar dock på besked från Vattenfall innan arbetet kan slutföras. Den väntan ser ut att bli lång.... Mer information kommer under (hoppas vi) vintern om tillfällen för strömavbrott odyl.

 Parkering. Från och med 1 juli  har SGB 1 o 2har tecknat ett nytt avtal med parkeringsvaktbolaget Addici. De nya skyltarna med kontaktnummer till P-vakternaett är nu uppsatta. Nr är 010-559 72 20.

E-Faktura kan numera användas för SGB1:s månadsavgift via Teoge. Anmäl er via er internetbank, sök efter Teoge.

Stämman genomfördes den 22 maj. Stämmohandlingar finns under fliken "Föreningsstämmor SGB 1". 31 maj, protokollet är klart, klicka här för att komma till det.

Bastun - renoveringen blev klar i juni 2019 . Välkommen och njut!

OVK. För er information har tilluftsborrning skett i samtliga lägenheter i låghusen (ej höghuset)  av entreprenören Bergqvist Bygg.  I höst följs det upp med rensning av kanaler och ny luftflödesmätning. Efter det hoppas vi få godkänd OVK och godkända radonvärden.  

Laddplatserna för elbilar är klara. Vill du hyra en parkeringsplats med elbilsladdning? Kontakta Teoge för att ställa dig i kö. Hyran är bestämd till 450 kr per plats till SGB 1 plus 2,25 kr/kWh kr till InCharge.  Se mer här.

Matavfallssortering har fungerat bra hitintills. Nu kan vi tillåta alla som vill sortera matavfall delta.  Hör av dig till Ulrica Ekenberg om Du oxå vill sortera matavfall. Hennes telefonnummer finns uppsatt i portarna. Ett separat Aptus-lås är installerat, så att endast de som tagit del av information om vad som får kastas som hushållsavfall, kan använda matavfallsmoloken. Detta för att SGB 1 inte skall drabbas av straffavgifter på grund av felanvändning. 

Historiken är upprättad med vad som är genomfört 2018 och planerade åtgärder för 2019. Dokumentet finns under "Information" - "Historik".

Vi Runt Ritorp.  Senaste versionen av SGB 1 o 2:s informationshäfte, Vi Runt Ritorp, hittar ni genom att gå in under fliken "Ordningsregler" eller via fliken "Information" och välja  Vi Runt Ritorp. Nu är den nya förbudet mot engångsgrillar inom våra områden inarbetad i ordningsreglerna punkt 12.  Även beslutet att ta ut en städavgift av den som hyrt gästlägenheten utan att städa efter sig är nu införd på sid 8. Skriften ger i övrigt svar på de flesta av era frågor kring ert boende i SGB 1 o SGB 2.

 

Free Joomla! templates by AgeThemes