Här finns lite matnyttig information om SGB 1.

Försäkring

För SGB 1 gäller: SGB 1 har infört ett gemensamt bostadsrättstillägg från och med 2016-01-01 enligt stämmobeslut 2015-05-06. Det innebär att du inte behöver ha med tillägget för bostadsrättslägenhet i din privata hemförsäkring. 2024 är det försäkringsbolag Folksam som gäller.  Fastighetsskador (t ex vattenskador, brand) tel 08-772 68 70 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Andra skador (ansvar, olycksfall) 08-772 80 20, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förbättring av skalskyddet med elektroniskt Aptus-system

Den 12 november 2012 driftsattes systemet med taggar. Systemet har fungerat utmärkt sedan dess.

OBS! Dina gamla lägenhetsnycklar behövs fortfarande till vissa källarutrymmen.

2016 utökade SGB 1 sitt Aptus-system till trapphusdörrar mot källarplanen. I september 2017 utökades Aptus till Molok, våra underjordsbehållare för hushållssopor.
En stor anledning till denna investering är att vårt nuvarande fastighetssystem med nycklar är så gammalt att det inte längre går att beställa nya cylindrar till det och inte heller göra nya delningar.
Alternativet till elektroniskt låssystem är att köpa ett nytt nyckelbaserat fastighetssystem, kostnadsmässigt är det ungefär samma sak, med skillnaden att elektroniska systemet är mer flexibelt att växa i och har billigare underhållskostnader. Tex att kunna stänga av borttappade nyckelbrickor, jämför med borttappade nycklar där man skulle få byta ett antal cylindrar.

Bostadsrätterna, numera fristående från Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC

Bostadsrätterna var tidigare en del av SBC, men efter en uppdelning så är Bostadsrätterna numera en medlemsorganisation medan SBC är ett förvaltarbolag för bostadsrättsföreningar.

Bostadsrätterna är en rikstäckande organisation för Sveriges bostadsrättsföreningar och är obundet och helt fristående från byggintressen.
SGB 1 och 2 är båda medlemmar i Bostadsrätterna.

 

SGB 1 har anlitat SBC:s jurister för några olika uppdrag men vi anlitar inte SBC för förvaltning.

Solna stad

Solnas hemsida med intressant och aktuell information om vårt närområde, solna.se

Tele 2 (ex ComHem) Nytt i april 2021

Kabel-tv leverantör åt både SGB 1 & 2.
Tele 2 (Comhems) kabel-tv-kunder har tillgång till ett grundutbud som inkluderar SVT1, SVT2, SVT24, barn & kunskapskanalen, TV3, TV4, TV4+, Kanal 5, TV4 Sport, MTV, TV6, TV8, Kanal 9, Comhem-kanalen samt ev. lokala kanaler. Grundutbudet ingår i hyran. Tele 2 (Comhem) erbjuder även bredband och IP-telefoni via sitt nät i våra hus.

Ownit

SGB 1 har tecknat gruppavtal med Ownit som ger boende i SGB 1 tillgång till 100/100 Mbit/s utan någon extra månadskostnad. Mot avgift erbjuder Ownit även snabbare bredband och sitt TV-utbud. Observera att SGB 2 ännu inte har gruppanslutning utan där kan de boende teckna bredbandsavtal med Comhem.

 

Hårsalong Salong Ulriksdal

Vår egen frisör med konkurrenskraftiga priser.

Enköpingsvägen 21, 170 66 Solna

Telefon mobil 073 664 41 50  (Tidsbokning)

Öppettider

Se anslag

Nattvandring

Vid årsmötet 2017-05-10 framkom att det finns en grupp som organiserar nattvandring i området. Länk till information och kontaktuppgifter.

 

Free Joomla! templates by AgeThemes