Bredband SGB2

Vår förening har installerat bredbands uttag i alla lägenheter och erbjuder för närvarande utan extra kostnad 1Gbit Internet till alla hushåll.

Komma igång

Allt du behöver göra som användare, utöver att koppla in din dator eller Internet router till uttaget ovanför dörren, är att registrera dig som användare hos bahnhof. Att registrera sig är enkelt. När du kopplar in dig första gången, starta en webbläsare och surfa till https://dhcp.bahnhof.se. Innan man registrerat sig kan man inte surfa någona nnan stans utan man blir om styrd till https://dhcp.bahnhof.se men om det inte riktigt fungerar så kan man skriva in adressen förhand. När registrationen är klar så har du fått ett kundnummer och ett lösenord spara dem de används vid inloggning till Bahnhofs självservice sida https://www.bahnhof.se/minasidor samt till https://dhcp.bahnhof.se. efter att man har registrerat sig.

Att tänka på

Bytt router eller surfat utan router

Det är bara en enhet som kan vara direkt ansluten till Internet dvs. Bahnhof känner igen den enhet som anslutits och kommer inte låta dig komma ut på nätet ifrån någon annan direkt ansluten enhet. En dator eller en internet router är det som menas med enhet i detta sammanhang. Så om du byter router eller om du vill prova surfa utan router så kommer du råka ut för detta. Jag vill understryka att detta bara berör direkt anslutna enheter, bakom en internet router kan du ha så många enhter som du vill inkopplade. För att kunna surfa med en annan enhet så behöver du gå till https://dhcp.bahnhof.se. igen, logga på med det kundnummer och lösenord du fick vid registreringen. Där kan du registrera en ny direktansluten enhet.

Vad behöver jag komplettera med

Allt du behöver ingår inte, som den RJ45 Cat6 kabel du behöver för att koppla in dig till bredbands uttaget. Den kan du köpa på clasohlsson, Kjell & kompani, Teknik magasinet, Webbhallen eller någon annan elektronik affär. Om du inte är intresserad av IP-telefoni så kan du köpa en internet router i någon av dessa butiker också ifall Bahnhofs erbjudande inte lockar dig.

Avregistrera om du flyttar

Om du ska flytta ring till support numret och be om att bli avregistrerad som kund. Om du inte gör det finns risken att de som flyttar in surfar vidare under ditt namn så om de fulsurfar så kanske det är på din nya dörr polisen knackar. Glöm inte att din eventuella internet router har du betalat ur egen ficka så den ska du ta med om du flyttar.

Som ny inflyttad

Som ny inflyttad behöver du säkert ringa Bahnhof support och förklara att du är ny inflyttad och att de behöver nollställa kundregistreringen som är knuten till ditt bredbands uttag. Annars kommer du inte kunna komma ut på nätet.

IP-Telefoni

Bahnhof erbjuder IP-telefoni som ett alternativ till det klassiska telefon abonemanget. I skrivande stund är öppnings avgiften för samtal är 45 öre, sen är 15 öre/minut till fasta telefoner i sverige, 1,49kr/minut till mobiler. Ingen månads avgift. Samtal till andra Bahnhoff IP-telefoni kunder är gratis. Vill man flytta sitt gamla telefon nummer till Bahnhoff IP-telefoni så är det en engångs avgift på 199kr. Bahnhof erbjuder bara IP-telefoni om du köper en Internet router ifrån dem. 

Support

Bahnhof har ett support nummer som är det nummer man ringer om man har frågor, störningar i Internet trafiken, vill felanmäla, i stort sätt allt man behöver prata med Bahnhof om kan man ringa support numret för att få hjälp med. 

Bahnhoff support: 010 – 510 35 05

Ny Internet router?

Om du har en Internet router som har några år på nacken så kommer den med stor sannolikhet inte att orka med att leverera Internet trafik lika snabbt som våra nya uppkopplingar är. Därför är det rekommederat att man köper en ny. Det kommer högst antaligen att fungera med din gamla router men det kommer inte gå så snabbt som uppkopplingen är. Det går att köpa vilken router somhelst men man kanske ska undavika de allra billigaste eftersom de inte heller kommer orka hantera de hastigheter som vårt nya bredband kan leverera. Vi har fått ett rabbaterat pris på Internet routrar ifrån Bahnhof så ifall ni som medlemmar beställer direkt från kan dra nytta av. Det är två olika modeller det handlar om en basmodell och en lite mer kraftfull modell.

Bas modell

 Modell Tilgin HG2511 
Pris 745 kr/st ink.moms och frakt. Ordinarie pris (995kr/st)
 Wifi  
     2.4GHz: 802.11n, 3x3 2 streams (upp till 300 Mbit/s*)
   5 GHz: 802.11ac 2nd gen med MU-MIMO, 3x3 3 streams (upp till 800 Mbit/s*)
 LAN 4st 10/100/1000 Mbit portar
 Telefoni 2st Telefon portar (RJ11) 

Prestanda/familj modell

 Modell Tilgin HG2501 
Pris 995 kr/st ink.moms och frakt. Ordinarie pris (1295kr/st)
Wifi  
  2.4GHz: 802.11n, 3x3 3 streams (upp till 600 Mbit/s*)
  5 GHz: 802.11ac 2nd gen med MU-MIMO, 4x4 4 streams (upp till 1000 Mbit/s*)
LAN 4st 10/100/1000 Mbit portar
Telefoni 2st Telefon portar (RJ11)

 

Free Joomla! templates by AgeThemes